Wat ik van Londen vond

Ik was nog nooit in Londen geweest. In Engeland, überhaupt. Ja, die mensen heb je ook! Want de goedkope vliegtickets vliegen je om de oren (ha ha), maar Londen als stad is opzicht best een duur grapje. Een weekendje Lissabon is zelfs goedkoper.

Maar ik wilde er graag eens naar toe, en dus ging ik. Ik heb m’n ogen uitgekeken! Een “whaaaat” en een “heh!!” kwamen er uit mijn mond toen ik een zogenaamde pence (noem je dat zo? ik weet ’t eigenlijk nog steeds niet) en tien pond in m’n handen kreeg. Maar ik heb dan ook nog nooit ander geld gezien dan de euro. En dan dat links rijden daar in Engeland… Wereldreiziger hier zo.

De Big Ben stond er treurig bij in z’n steigers, de winkels als River Island en Topshop op Oxford Street heb ik vervloekt met hun rare mode, en de regen in Engeland… Ja, wat doe je eraan. Maar wat vond ik alle theater posters, de sushi en risotto aan Oxford Street, het mooie Piccadilly Circus, de eekhoorntjes in Hyde Park, de gekleurde huisjes van Notting Hill, en de alternatieve huisjes in Camden Town leuk!

Londen, tot de volgende keer!