Wat ik van Londen vond

Ik was nog nooit in Londen geweest. In Engeland, überhaupt. Ja, die mensen zijn er ook nog. Want de goedkope vliegtickets vliegen je om de oren (ha ha), maar Londen als stad is opzicht best een duur grapje.

Maar ik wilde er graag eens naar toe, en dus ging ik. Een “whaaaat” en een “heh!!” kwamen er uit mijn mond toen ik een zogenaamde pence (noem je dat zo? ik weet ‘t eigenlijk nog steeds niet) en tien pond in m’n handen kreeg. Maar ik heb dan ook nog nooit ander geld gezien dan de euro. En dan dat links rijden daar in Engeland… Wereldreiziger hier.

De Big Ben stond er treurig bij in z’n steigers, en de regen in Engeland… Ja, wat doe je eraan. Maar wat vond ik alle theater posters, de sushi en risotto aan Oxford Street, het mooie Piccadilly Circus, de eekhoorntjes in Hyde Park, de gekleurde huisjes van Notting Hill, en de alternatieve huisjes in Camden Town leuk!

Londen, until next time!