Is het al Kerst?

Vorig jaar was ik wel heel enthousiast. Ik woonde net een half jaartje op mezelf en bedacht me dat ik het er maar goed van moest nemen dat ik nu de baas over mijn eigen huis was. Dus ik zette mijn kerstboompje op. Mijn roze, fancy, shiny kerstboompje. Ik heb het even teruggezocht; op 6 november wel te verstaan. Ik had m’n hele kraam thuis op ZES november (!) dus al vol staan met slingers, lampjes, en een gouden rendier. Sterker nog, toen ik op 11 november met een vriendinnetje het carnavalsseizoen ging inluiden (verkleed, geschminkt en al), stond dus de kerstboom al op. Rare combinatie was dat wel, zeg.

Wat leek als een prachtig idee en een soort statement dat ik voortaan over mijn eigen vrijheid regeerde, bleek dat niet zo te zijn. Want toen het natuurlijk écht Kerst werd, viel dat even dik tegen doordat ik er al volledig aan gewend was. Hup, begin januari alles weer eruit. Klaar d’r mee. Dus dit jaar komt de kerstversiering wel ietsje later van de zolder.


Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik uiteraard weer heeeeul erg uit kijk naar de Kerst. Vooral mijn tripje naar Londen hielp daar al bij, sommige plekken als Oxford Street en Leiceister Square waren al versierd. En ik zag dat sinds deze week óók ons mooie Maastricht al in de kerstversiering staat. Ik hou ervan.

Vanaf het moment dat het 1 december is, ga ik de hele dag kerstmuziek op zetten en de boom opzetten, inclusief alle slingers en lampjes. En gerelateerde films en series kijken op Netflix. School en werk bestaat dan even niet meer, heb ik nu al besloten. Is het al Kerst? 🙂

foto: joanna kosinska

Related Post