Mijn nieuwe, roze boekje

Waarom ik zo blij wordt van een nieuwe (roze!) agenda? Oké. Goed. Laat ik ten eerste even voorop stellen dat ik een lijstjes-meisje ben, en niet zomaar eentje. Dat heb ik altijd al gehad, en hoe ouder ik word, hoe meer next level ik erin word. Op de havo was ik langer bezig een perfecte, mooie planning te maken welke dag ik welk vak ging leren, dan dat ik daadwerkelijk tijd besteedde aan het leren.

De mede-planners en lijstjesmeisjes zullen het vast herkennen. Een heel nieuw boekje, nieuw papier, nog open om in te schrijven. Héér-lijk voelt dat. Ik gebruik het voor schoolwerk en mijn blogs te plannen – voor alle rest heb ik mijn Bullet Journal, die ik inmiddels ook al een halfjaar intensief gebruik (zouden jullie het leuk vinden als ik daar een blogpost met foto’s en indeling aan besteed?). Ik voel me gewoon leeg als ik ze niet in de buurt heb. Een zwart gat, gevuld met chaos, of zo. Gelukkig heb ik nu dus weer een nieuwe agenda bij de collectie waar ik dagelijks in kan bladeren, dus nooit meer chaos in mijn leven (ha ha, grapje).

Maar het fijnste van dit roze, smalle boekje? De realisatie dat 2018 bijna van start gaat. Een heel nieuw jaar. Een vervanging van dit jaar, wat al heel fijn was. En 2018 gaat dat hopelijk ook worden. Het jaar van mijn eerste grote, verre reis, het jaar dat ik écht op mezelf ga (dag studentenhuis!), en het jaar dat ik aan mijn afstudeerjaar begin. En hopelijk ook het jaar waarin ik mijzelf écht freelance grafisch ontwerper mag gaan noemen (hint hint). Ik ben er klaar voor!