Van Los Angeles naar de andere kant van de wereld…

Zo hé, dat was even heel erg balen toen bleek dat mijn reis naar Los Angeles niet door zou gaan. Waar ik nog wel een hele blogpost aan wijdde. Mijn hart breekt nog steeds een beetje als ik weer een foto van LA langs zie vliegen. Maar één ding was zeker; ik had het geld gespaard, en zou het uitgeven ook.

Vele bestemmingen kwamen daarna voorbij; Canada, New York, of gewoon weer Griekenland… En hoewel het er eventjes op leek dat het misschien zelfs géén vakantie zou worden dit jaar, is er toch een bestemming gekozen. Ik ga met mijn vriend backpacken in Sri Lanka!

Ik! Backpacken!

Ik geloof het zelf niet eens.

Toch leek het voor ons beide de meest logische bestemming. Sri Lanka ziet één en al groen en cultuur (waar vooral vriendlief blij mee is), maar heeft ook alles voor de ultieme ik-klim-in-een-palmboom-foto. Hoewel ik al meteen heel enthousiast over ben over alle safari’s, hikings en kookcursussen die we gaan doen, krijg ik het ook Spaans benauwd als ik denk aan rijden in tuktuks of bussen in een Aziatisch land. Of überhaupt al de lange vliegreis naar Colombo, waar we onze route zullen beginnen.

Toch kijk ik er nu al enorm naar uit. Langzaam ben ik al aan het zoeken naar backpacks en vele tips, en ook naar kleding. Dit wordt dan toch het jaar dat ik mijn jurkjes thuis laat, en in ruil daarvoor comfortabele reis-kleding mee neem. Ik ben reuze benieuwd hoe het me allemaal zal gaan bevallen. Hoera! Sri Lanka!

Foto’s: 1, 2