Quarantaine-leef deel 3 (the finale)

Laten we meteen maar even zeggen: écht quarantaine is het niet meer. Dit is dan ook de laatste quarantaine-leef post. Mijn werk is weer volledig opgepakt, dus thuiszitten zit er voor mij niet echt meer in. 29 maart schreef ik over het quarantaine-leef deel 1, over hoe ik niet bij de pakken neer ging zitten. Nu, twee maanden (en een dag) later, een update over hoe dat gaat. Spoiler-alert: ik ga nog steeds hartstikke lekker.

Uitgerekend komende week staat de 30e en laatste run van mijn schema op de planning: de allereerste gehele 5 km. Hoewel dit voor vele misschien niet eens noemenswaardig is, schrijft dit iemand die echt never nooit heeft gesport. Vele pogingen tot, maar nooit langer dan drie weken volgehouden. Het is nu bijna 2,5 maand geleden dat ik voor het eerst ging hardlopen. Zomaar zonder na te denken het diepe ingesprongen. Het was de eerste dag dat ik officieel thuis zat vanwege werk, en ik dacht: shit. ‘s Avonds bedacht ik me om de ochtend erna gewoon te gaan hardlopen, ik moest wat nuttigs doen met mijn tijd. Op mijn oldschool Nike Air Max bij gebrek aan beter. Sportkleding had ik wel. Inmiddels ben ik een paar mooie hardloopschoenen en nog meer sportkleding rijker.

Maar die eerste run beviel goed. De eerste zestien, laten we zeggen. Toen kwam het punt dat ik niet meer fluitend een klein rondje door de stad liep, maar werden het pittige en lange afstanden. Ook een keer tranen gelaten en pijn gevoeld. Ik heb doorgezet, want ik had mijn zinnen gezet op die 5 km.

Maar… Die 5 km heb ik stiekem al gehaald. Sterker nog, met nog hele kleine wandelpauzes ertussen ren ik nu zelfs de 6 km al. Ik gok dus dat ik komende week al de 6,5 ga halen. Blijkbaar ben ik sneller dan het schema. Dus die 6,5 ga ik komende week keihard rocken. Super trots ben ik! Deze meid, die nooit sportte. Hah! En dan nu langzaam trainen voor de 10 km, want mijn doel is om volgend jaar mee te doen aan Maastrichts Mooiste. Wordt vervolgd.

Yoga staat op een veel lager pitje, maar je kan niet alles hebben, daarmee troost ik mezelf. Kan ook niet anders; toen zat ik thuis vanwege werk, nu draai ik weer fulltime uren. De HIIT work-outs gaan wel nog steeds lekker, omdat ik buiten het conditioneel trainen ook wat krachttraining wil doen. Met drie keer per week hardlopen erbij is dat geloof ik ook wel voldoende ;-). Kom maar op met die strakke buik en booty (maar niet heus). En laten we het longboarden niet vergeten.

Ook heb ik uit het niets al behoorlijk wat boeken verslonden. Voor mijn doen dan, hè. Inmiddels ben ik 9 boeken verder en lees (luister) ik momenteel het vierde boek van The Hunger Games. En laten we vooral niet vergeten dat ik weer volledig mijn blog heb opgepakt. Zo hé, blij mee! Ik was ergens bang dat het weer bij twee blogposts zou blijven, maar ik vind het heerlijk dat ik de rust en tijd voor het bloggen weer heb gevonden.

Ik heb enorm aan mezelf gewerkt sinds de quarantaine. Waar sommige bij de pakken gingen neerzitten, heb ik het als de ideale tijd gezien om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Daar was ik in mijn hoofd al een tijdje mee bezig – sterker nog, het was een van de hoofddoelen die ik stelde tijdens mijn voornemens- en reflectielijstje op 31 december 2019. Toen we nog niet wisten wat 2020 voor klotejaar ging worden. En toch vind ik het geen klotejaar. Ik mis nog steeds de wijn en nacho’s op het terras, de R&B-dansjes in de Muziekgieterij en de carnavalsdansjes in Au Mouton Blanc (jazeker, gaat het hele jaar door hier).

Maar ik heb wat meer rust in mijn hoofd gevonden en ben tevreden in mijn huis. Niet altijd makkelijk, ook ík heb vaak genoeg in tranen gezeten dat ik het even niet meer leuk vond of iets even niet zo lekker ging. Maar ik ging ook weer verder. Het plannen, lijstjes maken en schrijven krijg je er bij mij nooit uit. Nu nóg meer dan voorheen :-). Iedere dag, week, en maand reflecteer ik, stel ik doelen en ga ik steeds een stapje vooruit. Maar misschien schrijf ik daar nog wel eens over.

Lief 2020, mogen we snel weer terug naar het normale leven met de dansjes en drankjes? Ik vind het nu wel goed geweest.